Verwacht het onverwachte®

Wie loopt het meeste risico?

Pneumokokken zijn zeer verspreide bacterien. Ze zijn aanwezig bij 5 à 25% van de gezonde mensen.1

Een longontsteking of pneumonie is een ernstige infectie aan de longen en kan iedereen treffen. Volwassenen ouder dan 65 en volwassenen ouder dan 50 die roken of lijden aan een hartziekte, longziekte, nierziekte of leverziekte, hebben meer kans op een infectie.2

 

Een manier om jezelf te beschermen

De meest efficiënte manier om u te beschermen tegen de ziekten die pneumokokken veroorzaken is u te laten vaccineren.

 

En wat nu ?

Vraag raad aan uw arts of apotheker voor meer informatie over de vaccinatie tegen pneumokokken.

Laatste nieuws

Een longontsteking (pneumonie) kan soms uit het niets ongenadig toeslaan. Het overkwam de 52-jarige Bénédicte. Ze werd met spoed opgenomen en verbleef drie dagen in het ziekenhuis. Daarna zat ze nog anderhalve maand thuis vooraleer ze weer op de been was. Sommige mensen zijn vatbaarder voor longontstekingen dan andere. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Bénédicte. Bénédicte is 52 en komt uit Brussel.

Op haar 51ste kreeg Marie een longontsteking. Ze was bijzonder verzwakt en bleef drie weken lang aan bed gekluisterd. Een maand later is ze nog altijd niet de oude. “Ik voelde ernstige pijnscheuten in mijn borststreek, te vergelijken met steken in het hart. Met die pijn begon het... Het leek alsof ik een hartaanval zou krijgen. Het was enorm beangstigend,” vertelt de 51-jarige Marie uit Luik.